Aladdin is een musical gebaseerd op de gelijknamige Disney-animatiefilm uit 1992, geregisseerd door Casey Nicholaw. Het scenario van de musical is geschreven door Chad Beguelin. In de musical worden zowel de nummers uit de oorspronkelijke animatiefilm als gloednieuwe nummers gebracht.

Aladdin, een arme jonge man, probeert te overleven op de straten van Agrabah, samen met zijn drie beste vrienden Babkak, Omar en Kassim. Samen gaan ze op tocht om eten te stelen, maar ze worden betrapt en moeten het op een lopen zetten voor de soldaten van de Sultan.

Ondertussen in het paleis van de Sultan probeert Jasmine te ontsnappen aan het leven dat ze al haar hele leven haat. Ze is het beu om in het paleis te leven, en zeker nu ze van haar vader moet trouwen. Met de hulp van haar 3 trouwe diensters weet Jasmine uit het paleis te ontsnappen. Voor het eerst is ze vrij. Jafar, de raadgever van de Sultan, wilt na jaren van dienst hogerop klimmen. Hij zou graag de nieuwe Sultan worden, maar aangezien Jasmine zijn huwelijksaanzoek heeft afgewezen, probeert hij het op een andere manier. Samen met zijn hulpje Iago probeert hij een manier te vinden om in De Grot der Wonderen te geraken, om zo de Magische lamp te vinden. Maar dit is bijna onmogelijk, aangezien maar één speciale persoon toegang heeft tot de grot. Op de markt van Agrabah ontmoeten Jasmine en Aladdin elkaar. Ze komen echter snel in aanvaring met de soldaten. Ze vluchten en Aladdin neemt Jasmine mee naar zijn schuilplaats. Hier leren de twee elkaar beter kennen. Ze worden echter snel gevonden door de soldaten. Om hun leven te redden onthult Jasmine dat ze de prinses is, waarop ze wordt teruggestuurd naar het paleis.

Aladdin wordt ter dood veroordeeld, maar gered door Jafar en Iago. Ze vragen Aladdin om samen met hen naar De Grot der Wonderen te gaan om iets voor hen op te halen. Als dank voor het redden van zijn leven gaat Aladdin hierop in. Hij moet van Jafar een gouden lamp meebrengen, maar als Aladdin probeert om wat gouden munten uit de grot mee te nemen, wordt hij in de grot opgesloten. Hier ontmoet hij bijna onmiddellijk de Genie, die hem 3 wensen geeft. Aladdin ziet zijn kans om een beter leven te hebben en om te trouwen met prinses Jasmin.

 

 

Sunday the 18th. School Is Cool ltd.