Chelsea/Arsenal

Stamford Bridge

Stamford Bridge is het voetbalstadion in Londen van de plaatselijke voetbalclub Chelsea F.C. Er kunnen maar liefst 42.055 toeschouwers in. Het stadion werd geopend in 1877 en was voornamelijk bedoeld voor atletiekwedstrijden. In 1904 werd het opgekocht door de gebroeders Mears en zij veranderden het in een volwaardig voetbalstadion. Het stadion werd aangeboden aan Fulham FC, maar die weigerde. Vervolgens werd Chelsea opgericht om het stadion te gebruiken. Het stadion ligt in de wijk Fulham, maar omdat Fulham FC al bestond werd de naam \'Chelsea\' gebruikt, dat is de naam van de naastgelegen wijk. In de jaren 1920 - 1922 werd de finale van de FA-cup in Stamford Bridge gehouden. Klik hieronder voor een filmpje:

The Emirates Stadium

 

Emirates Stadium is het nieuwe stadion van voetbalclub Arsenal FC. Het stadion ligt aan de Ashburton Grove, een straat in de wijk Islington in Noord-Londen.

Het stadion zou in eerste instantie Ashburton Grove gaan heten, maar sinds de luchtvaartmaatschappij Emirates het stadion ging sponsoren werd de uiteindelijke naam Emirates Stadium. Sommige fans noemen het stadion echter nog altijd Ashburton Grove. Vanaf de start van het seizoen 2006/2007 speelt Arsenal hier haar thuiswedstrijden. Het stadion biedt zitplaatsen aan 60.000 toeschouwers, waarmee het stadion het op twee na grootste is in Engeland. Alleen Wembley en Old Trafford hebben een grotere capaciteit. Het stadion zal de naam Emirates Stadium voor minimaal 15 jaar dragen. Dit is vastgesteld in het sponsorcontract met de luchtvaartmaatschappij. De £ 100 miljoen die Arsenal hiervoor ontvangt heeft niet alleen betrekking op de 15-jarige sponsoring van het stadion, maar Emirates zal ook minimaal acht jaar lang de shirtsponsor van Arsenal zijn. Voordat Arsenal in naar Emirates Stadium ging, speelde ze haar wedstrijden in het