Checklist

 

Je moet beschikken over een geldig Nederlands Paspoort of Identiteitsbewijs (ID). Heb je dit niet, meld dit bij je mentor!

Elke leerling dient ZELF een reisverzekering af te sluiten!

1.

2.

Een paar pennen!

Neem je mediatheekkaart mee (levert soms korting op).

3. Neem je mobiel, met beltegoed, mee. Vergeet ook je adapter niet! Neem een WERELDSTEKKER mee (verkrijgbaar bij o.a. Blokker/ANWB/Action/Electronica winkel)
4. Draag makkelijke schoenen (geen hoge hakken).
5.

Neem niet teveel kleren mee.

HANDDOEKEN!!

6. Neem voor de eerste dag een lunchpakket en drinken mee.
7. Als je zelfstandig op pad gaat tijdens het middagprogramma geef dit dan door. Zorg dat je de telefoonnummers van de begeleiders hebt (zie boekje). Ga nooit alleen maar met een groepje.
8. Je travelcard (vervoerskaart) is geldig na 09.00 uur.
9. Houd je aan de afspraken, zorg ervoor dat je op tijd op de afgesproken plaatsen bent.
10. Neem je pinpas mee. Je kunt in Londen overal pinnen.
11. Loop niet met teveel geld op zak. Toeristen zijn altijd doelwit van ‘Pickpockets’.
12. Zorg ervoor, dat je voldoende slaap krijgt, reizen is namelijk erg vermoeiend.
13. Gedraag je netjes in het gastgezin! Met de organisatie van de gastgezinnen is overeengekomen, dat leerlingen ’s avonds niet zonder begeleiding het gastgezin mogen verlaten.
14. Neem het nummer mee dat je moet bellen als je je pin-pas kwijtraakt. Neem ook de telefoonnummers van de mobieltjes van de begeleiding mee of, nog beter, zet ze in je telefoon. Ze staan achter in het programmaboekje. (deze krijg je in de bus)
15. Laat ook thuis het adres en het nummer van de organisatie achter plus het adres van de Londensite. Zet hem in je favorieten: www.schooliscool.nl
16.

Meld eventuele bijzonderheden aan je mentor (dieet, medicijnen enzovoort).

Neem reispilletjes mee als je last hebt van wagenziekte en/of de boot.

17.

Tijdens de reis gelden ten aanzien van het gebruik van alcohol en drugs dezelfde regels als op school. Geen alcohol en drug dus.  Roken: In het Verenigd Koninkrijk geldt een algeheel rookverbod. Dit houdt in dat er niet gerookt mag worden op publieke plaatsen dus ook in de horeca. De minimum leeftijd is 18 jaar. Ook Energy drankjes zijn niet toegestaan op deze reis!

Tot Slot:

Neem een presentje mee voor je gastgezin. Je kunt denken aan iets typisch Nederlands. (Edammer Kaasje, Tulpenbollen of iets persoonlijks)

Zorg dat je het programmaboekje altijd bij je hebt. Ben je het kwijt of verlies je het onderweg, kijk dan in een internetcafé op de www.schooliscool.nl site Let op: internetten via een smartphone is in het buitenland erg duur!!!

Sunday the 18th. School Is Cool ltd.